Nieuws

Nieuwbouw voor WZC Meerlehof

25 jaar geleden werd het huidige rust- en verzorgingstehuis in Lummen gebouwd, maar vandaag voldoet het gebouw niet meer aan de huidige erkenningsnormen van de Vlaamse Overheid. Daarnaast steeg het aantal ouderen de laatste jaren in de gemeente waardoor er nood was aan bijkomende plaatsen in het tehuis.

Het nieuwe Meerlehof zal bestaan uit een woonzorgcentrum (nieuwbouw) en een zorgcampus met dienstencentrum, dagverzorgingscentrum en de thuiszorgdiensten (renovatie van het bestaande rusthuis). Het gehele project zal plaats bieden aan 80 bedden en 3 bedden in kortverblijf en heeft een prijskaartje van 8.755.497 euro.

De nieuwbouw zal drie blokken bevatten waarin negen woongroepen zitten, 3 per blok, met telkens 8 tot 10 individuele kamers. De drie blokken staan rond een centraal plein en geven de bewoners een uitzicht op de omgeving in plaats van de overstaande blok. Tegen midden 2019 zou de nieuwbouw klaar moeten zijn. CAS is ondertussen gestart met de nodige elektriciteitswerken. De renovatie van het oude gebouw zou tegen 2021 afgerond zijn.

Nieuwbouw voor WZC Meerlehof

Nieuwbouw voor WZC Meerlehof