Nieuws

Multifunctioneel passief gebouw in Brusselse zakenwijk

In de Brusselse Noordwijk realiseert Befimmo met Quatuor Brussels een uniek vastgoedproject. Gelegen vlakbij de metro en het Noordstation en ontstaan vanuit het belang van een goede balans tussen werk en privé, bieden de vier torens in totaal maar liefst 62.000 m2 aan ruimte die flexibel kan worden ingevuld door diverse bedrijven en organisaties. Denk maar aan kantoorruimtes met vergaderzalen en flexibele werkplekken, maar bijvoorbeeld ook restaurants, bars, een fitnessruimte, enzovoort. In het hart van deze moderne architectuur bevindt zich een groene oasis.

Het ontwerp van Quatuor Brussels beantwoordt aan de hoogste normen op het vlak van kwaliteit, innovatie en milieuprestaties. Befimmo mikt hiervoor in de designfase van het passiefproject op een BREEAM-certificatie ‘Excellent/Outstanding’: een certificatie die de hele levenscyclus van het gebouw in acht neemt, van constructie tot ingebruikname, met extra aandacht voor het welzijn van de gebruikers. 

Om zijn doelstelling op het vlak van duurzaamheid te realiseren, plaatst Befimmo onder andere zonnepanelen op het dak en in de gevels, wordt er driedubbele beglazing geïnstalleerd en komt er een regenwaterrecyclagesysteem in de vier torens. Daarnaast zijn er metalen plafonds voorzien met led-inbouwarmaturen en geothermische verwarming en koeling. Voor de elektrische installatie in het hele project doet Befimmo een beroep op CAS. 

Multifunctioneel passief gebouw in Brusselse zakenwijk